DR JACOBS Witamina K2MK7 20ml

35,88

Opis

Witamina K2 MK-7 w kroplachDystrybutor: Dr Jacobs suplement dietykrople 20 ml po 20 μg witaminy K2 (MK-7) w kropli*w zależności od stosowania 75 – 300 porcji * 20 μg (mikrogram) to 26,5% zalecanego dziennego spożyciaBioaktywna i łatwoprzyswajalna witamina K2 (menachinon-7) rozpuszczona w ekologicznym, hypoalergicznym oleju słonecznikowym.Witamina K2 jest uzyskana w procesie fermentacji organicznej.Kolejna partia produktu (spodziewana jest na przełomie marca i kwietnia) będzie już z witaminą K2 pozyskiwaną z roślin w procesie syntezy organicznej (o fermentacji i syntezie organicznej czytaj na końcu opisu produktu).Produkt wegański.Witamina K2 ma naukowo udowodniony korzystny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie organizmu:– dla prawidłowej krzepliwości krwi– dla utrzymania zdrowych kościEfekty nadmiernej podaży witaminy K – jak do tej pory nie zaobserwowano.Witamina K2 w formie menachinonu-7 (MK-7) jest szczególnie dobrze przyswajalna i ma długi okres stabilnego trwania. Osoby przyjmujące leki przeciwzakrzepowe (antagoniści witaminy K jak antykoagulant typu kumaryny) powinny skonsultować przyjmowanie produktu z lekarzem!Składniki: olej słonecznikowy (94%), przeciwutleniacz: ekstrakt bogaty w tokoferol (naturalna witamina E), menachinon (witamina K2).Witamina K2 wraz z witaminą D współdziała w tworzeniu i utrzymaniu zdrowych, mocnych kości i zębów. Dlatego też polecamy przyjmowanie Witaminy K2 razem z produktem D3 Witamina słońca. Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia i sposób użycia:- osoby dorosłe: 8 kropli; – dzieci do 15 roku życia: 2 krople; – młodzież do 18 roku życia: 4 krople. Produkt, po konsultacji z lekarzem, można podawać także niemowlętom oraz dzieciom do 18 miesiąca życia: 1 kropla.Zakroplać wprost do jamy ustnej lub podawać na łyżeczce…Zawartość w:witamina K / RWS*8 kroplach160 μg** / 213%4 kroplach80 μg / 106,5%2 kroplach40 μg / 53,2%1 kropli20 μg / 26,6%* referencyjne wartości spożycia, ** mikrogram..Zalecane dzienne spożycie witaminy KWiekZalecane dzienne spożycie witaminy KDzieci poniżej 12 miesiąca4-10 μgDzieci (od 1 do lat 13)15-50 μgMłodzież i dorośli60-80 μgKobiety w ciąży i karmiące60 μgNie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci, w temp. 6-25°C z dala od promieni słonecznych. Po otwarciu zużyć w ciągu 6 miesięcy. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważona dieta oraz zdrowy tryb życia są ważne.Fermentacja i synteza organicznaIstnieją dwa sposoby produkcji witaminy K2 – w procesie fermentacji soi i w procesie syntezy organicznej.Fermentacja soiPrzy produkcji witaminy K2 MK-7 w procesie fermentacji, do soi dodaje się preparaty bakteryjne oraz specjalne rozpuszczalniki. W wyniku stosowania tej metody zawsze powstaje wiele produktów ubocznych, w tym innych menachinonów, np.: MK-4, -8, -9. Wiele z nich jest zbędnych lub nie są biodostępne. Ilość takich zanieczyszczeń zależy od jakości fermentacji.Ponieważ do produkcji użyta jest soja, w ostatecznym ekstrakcie mogą znajdować się także jej alergeny. Niestety często nie jest też podana informacja, czy użyta soja jest modyfikowana genetycznie.Witamina K2 uzyskiwana w ten sposób jest określana przez producentów: „z natto”, „z fermentacji soi”, itp.Synteza organiczna z roślinMetoda pozyskiwania K2 poprzez synetezę organiczną została wynaleziona w 2006 roku przez norweskiego badacza dr Ingera Reiduna Aukrusta i jego zespół. Znaleźli oni sposób wytwarzania czystej postaci all-trans MK-7 witaminy K2 z naturalnych substancji roślinnych: geraniolu i farnezolu w ściśle kontrolowanym procesie syntezy.Istnieją dwa rodzaje postaci molekuł witaminy K2 – cis i trans. Formy cis są biologicznie nieaktywne, podczas gdy formy trans mają pełny potencjał biologiczny.*Geraniol – organiczny związek chemiczny z grupy nienasyconych alkoholi terpenowych. Występuje w olejkach eterycznych. Ma intensywny zapach kojarzący się ze świeżością i pelargoniami, dlatego stosuje się go często w wielu kompozycjach zapachowych stosowanych w perfumach. Uzyskuje się go z olejku różanego, pelargoniowego i cytrynowego. **Farnezol – organiczny związek chemiczny, alkohol z grupy terpenów, stosowany głównie jako środek zapachowy o zapachu konwalii. Jest składnikiem wielu olejków eterycznych, między innymi konwaliowego, lipowego, muszkatołowego i akacjowego. Otrzymuje się go z olejków kwiatu lipy. Stosowany jest w przemyśle perfumeryjno–kosmetycznym***Biodostępność (dostępność biologiczna) – określa stopień wchłaniania substancji, jaka dostaje się do krążenia i jest faktycznie wykorzystana przez organizm.

zaczerwieniony napletek, alpa francówka, olejek z awokado apteka, plaster perfect plast

yyyyy

(0)